Пица Капричоза: да се пренесем в Италия за един следобед

      Вторият практически урок по проект „Професионално обучение по готварство за ученици със СОП” по програма Еразъм+ бе посветен на приготвяне на една от най-популярните и обичани пици в света - пица Капричоза. Или с други думи казано, най- бързият и лесен начин веднага да се пренесем в Италия.

       Както винаги, заниманието започна със запознаване с необходимите ни продукти, уреди и пособия и как най-  целесъобразно да боравим с тях. След като преминахме през този задължителен първи етап, се отдадохме на овладяване на кулинарния майсторлък, нужен за приготвянето на пицата. Звездите в рецептата бяха, любимите на всички: бекон, моцарела и класически италиански доматен сос. А какво друго още прибавихме към нашите пици, може да видите на снимките.

      Всеки участник от нашата малка и задружна кулинарна банда имаше възможността и удоволствието да участва във всички етапи от готвенето: разточването на тестото, приготвянето и разпределянето на соса върху него, подготвянето и подреждането на продуктите върху тази основа, както и изпичането и нарязването на готовата пица.

       Във всяка от стъпките, младите пицари бяха подкрепени и насърчавани от своите преподаватели, влезли в ролята на техни ментори в сферата на кулинарното изкуство. А накрая на нашия практически урок, учениците откриха и гастрономическите достойнства на пица Капричоза и защо тя е известна в цял свят.

Галерия

          

Новини

Покажи всички новини