Как да приготвим най-вкусните палачинки!

         В нашия Център стартираха практическите кулинарни уроци по проект „Професионално обучение по готварство за ученици със СОП“ по програма „Еразъм+. Първото занимание беше посветено на усвояването на тънкостите при приготвянето на класически американски палачинки, в които, за да са още по- ароматни и неустоими, добавихме банани. В това си начинание младите сладкотворковци бяха подкрепени от нашата нова приятелка Пламена, млад сладкар и доброволец.

         Нашият практически урок започна със запознаване с необходимите ни продукти, домакинските електроуреди и пособия, които използвахме и не на последно място, си припомнихме как да боравим с тях по ефективен и безопасен начин. Сложихме белите престилки, запретнахме ръкави и се заловихме за работа. Всеки ученик се включи в различните етапи от изпълняването на рецептата – от пресяваното на брашното с бакпулвера до обръщането и изваждането на готовата палачинка от тигана. Всяка стъпка от приготвянето беше придружена от полезни напътствия, съвети и малки кулинарни тайни за приготвянето на най- пухкавите и вкусни палачинки.

         А когато всички палачинки вече бяха готови, дойде време за най- веселата и изискваща въображение и креативност част, а именно - декорирането им. Използвайки бита сметна, ягоди, боровинки, банани, кленов сироп, бонбони и захарни пръчици, младите готвачи се впуснаха в приятелска надпревара за украсяване на своята палачинка. Колкото и да сме безпристрастни, трябва да си признаем, че сред презентираните палачинки имаше няколко същински шедьовъра, както ще видите на снимките. На снимките също ще забележите, че нашият практически урок освен много полезен, беше и много забавен, емоционален и удовлетворителен.

Галерия

 

Новини

Покажи всички новини