Елен от Франция демонстрира метода Падован

През седмицата 27 – 31 май в Помощно училище „Стефан Караджа” гостува Елен от Франция. Тя е специалист ортофонист и по време на престоя си тук демонстрира и обучи логопеда – Златка Иванова, психолога – Стойна Калайджиева и физиотерапевта – Николай Шенков на метода Падован.

Този метод е насочен към развитието на речта и общото психомоторно развитие на учениците със СОП и е комбинация от физически, психологически и логопедични упражнения на фона на използването на множество ритмични и забавни песни, стихчета и римушки.  Дава изключително добри резултати при системна  и продължителна работа.

По време на пребиваването си Елен работи системно с 5 ученика, като последните дни в прилагането на Метода се включиха и логопедът, психологът и физиотерапевтът. Така през практиката си и под супервизията на Елен,  тези специалисти усвоиха новости при работата си с ученици със СОП, а при терапевтираните ученици с всеки изминал ден се наблюдаваше подобряване в  психомоторното им функциониране. ;

Елен изяви желанието си да ни посети пак през следващата година, за да работи с повече ученици и да обучи повече специалисти. Благодарни сме за нейната усърдност и доброжелателност да ни помага!

Галерия

Новини

Покажи всички новини