Белгийски ден в България по проект Коменски

След международната мобилност-визита в Брюксел, Белгия  Ст. Калайджиева и Б. Стефанова организираха и реализираха в нашето училище белгийски ден - Коменски с останалите си колеги и всички ученици в ПУ "Ст. Караджа".

 Това е планувано мероприятие в самия Проект и след всяка визита в страна-партньор по Проекта се реализира ден на съответната страна, който цели да запознае сънародниците си и учениците си с националните особености и отличителни черти на посетената страна.

  Чрез белгийския ден Коменски учениците и учителите в ПУ "Ст. Караджа" преживяха един ден, наситен с разнообразие от дейности, които се проведоха  на открито и закрито. Те оцветяваха, моделираха и изрязваха белгийка дантела, специфичната им храна и питиета - картофки и бира. Снимаха се с националните знамена, слушаха белгийския химн и др. Чрез папка за Сензорни истории,  демонстрираща силно онагледено за въздействие върху всички сетива и  любезно изработена и предоставена им от белгийките колеги, учениците и учителите ни през петте си сетивата си се пренесоха в Белгия и опознаха спецификите й - традиционните парадни костюми и звуците, които те издават, мирисът на какаото, от което се правят шоколадите им, запознаха се с  особеностите на статуята на Манекен Пис, усетиха релефа на Атома, запознаха се с вида и формата на картофките им, които те смятат за традиционна храна, размениха си банкнотите и монетите им и  видяха снимка на националната банка в Брюксел, усетиха и видяха цветовете и текстурата на знамето им и още мн. др.

 В училищните ни коридори има кът Коменски и там ще бъдат поставени продуктите от дейностите от белгийския ден.

Галерия

Новини

Покажи всички новини