Зимни забавления

      Зимата е любим сезон за децата. Те нямат търпение да се потопят в пухкавата белота на снега и  да си направят портрети. С огромно желание се пързалят, замерват се със снежни топки и с много смях и общи усилия си построяват снежен човек. Ако се вземат необходимите предпазни мерки, излагането на ниски температури калява организмаукрепва имунната система и подсилва защитните й сили. Децата, които редовно прекарват определено време на студен и свеж въздух, са по-устойчиви на обичайните вирусни инфекции. През зимните месеци болестотворните микроби се разпространяват в изобилие в закритите и топли помещения с много хора, така че игрите на открито са чудесен начин да се избегне заразяване.

      А самите игри и движение навън, още повече когато е снежно, са не просто изключително забавни за децата, но и много полезни за развитието на техните двигателни умения, сръчност, въображение и общите им познания за заобикалящия свят. Всичко това е прекрасно, но има правила, които е редно да спазват. Защото те са в полза на тяхното здраве. За тях се говори в презентацията, която представихме на нашите ученици,  след което им бе дадена възможност да покажат, използвайки „живи“ листове и тест, какво знаят за зимата. Както ще видите на снимките, осигурено бе и необходимото, за да се включат пълноценно и децата, които използват система за допълваща и алтернативна комуникация с достъп до компютъра с поглед.

      А може ли зима без зимни забавления? Разбира се, че не. Във втората част на заниманието участниците се състезаваха кой отбор първи ще направи 2D, а после и 3D снежен човек.

      Макар и без реален сняг учениците бяха потопени в поток от положителни емоции и радостните им усмивки не слизаха от лицата им. Така, съчетавайки полезното с приятното, децата бяха обхванати от весело предколедно настроение.

Галерия

          

          

Новини

Покажи всички новини