Дидактични игри на тема:„ Какво знаем за животните”

     В ПУ“Ст.Караджа“ се проведе, с част от учениците,  занимание на тема:“Какво знаем за животните?“

     Почетни гости и жури  бяха гостите ни от Белгия. Те с интерес наблюдаваха и в последствие оценяваха,  по 10-балната им система,  резултатите на нашите участници.Децата бяха разделени на два отбора и трябваше да се справят със следните дидактични задачи:“Сглоби частите на разрязаната картинка и ги залепи, “Открий различното по вид животно, на всеки ред,  и го обгради“ - тест, „Обгради с кръгче само горските животни“- колаж, „Хранене при животните“ – тест с картинки  /трябваше да се обгради  само картинката с изображение на храна, която даденото животно не яде/   и  гатанки /авторски текст/.

1.“На куче приличам, но куче не съм.В гората живея, но не съм таласъм.“ -/вълкът/

2.“В гората живея.Обичам медеца и се наричам Баба .....“ - /Меца/

3.“Живея в гората и с хитрост се славя.Да хапна кокошка за мен  е награда.“ - /лисицата/

4.“В гората живея и съм братовчед на прасето, но за разлика от него съм много свирепо.Може да съм тревопасно, но ядосат ли ме хората ставам опасно.“ - /глиганът/

5.“Живея в гората и съм страхлива по душа.Наричам се ....“ - /сърна/

6.“Аз също съм страхливо малко и сиво.Живея в гората, но и сред полята.“ - /заекът/

    В последната игра представителите на двата отбора трябваше по най-бързия начин да изберат  от предоставените им картинки само тези, на които има изображения на животни, най-често взимани за домашни любимци.

     През цялото време учениците работеха с усърдие и се забавляваха.Състезателният дух бе обхванал здраво участниците и от двата отбора.Те показаха много добри резултати, ето защо бяха заслужено поздравени и справедливо оценени от журито.

 

Галерия

Новини

Покажи всички новини