Пета транснационална среща по проект Pathway+

На 25 и 26 Ноември в Нотингам, Англия се проведе петата транснационална среща по проект “Мобилен педагогически асистент за развиване на значими пътища към персонализирано обучение” - Pathway + по програма Еразъм +. На срещата присъстваха директорът и психологът на Център за специална образователна подкрепа – гр. Пловдив. Те, както и представителите на работните екипи от всички партниращи си страни, запознаха аудиторията с реализираните дейности по популяризиране на проекта, както и с напредъка по Интелектуалните продукти, за които отговарят.

В центъра на тригодишния проект стои мобилно приложение за измерване на вниманието/ангажираността на деца с обучителни трудности. На работната среща, която се проведе на кампуса на университета Нотингам Трент, представителите на ЦСОП – гр. Пловдив имаха възможността сами да тестват най-актуалната версия на софтуера, както и игрите, които ще способстват измерването на вниманието/ангажираността на детето. Скоро започва следващият етап от работата - апробирането на мобилното приложение в реална среда от ученици със СОП, както и поетапното му усъвършенстване. Ако желаете вашето дете (заедно с ресурсния му учител) да се възползва от тази изключителна възможност, може да се свържете с Велина Митрева, координатор по проект Pathway+, на имейл : pathway_velina@abv.bg

На 27 Ноември, отново в Нотингам, се проведе транснационален форум на тема “Приложения и проекти в подкрепа на специалното и приобщаващо образование”. На събитието, на което домакин също беше университетът Нотингам Трент, присъстваха и директорът и психологът на ЦСОП – Пловдив. Представените проекти покриваха широк спектър от теми, като “Използване на мобилно устройство за измерване на ангажираността в приобщаваща класна стая”, “Използване на приложение за оценка и упражняване на речеви, езикови и комуникативни умения”, ”Тактилни повърхности за подобряване на психичното благосъстояние на ученици с обучителни трудности”, ”Съвместна научноизследователска работа с хора с обучителни трудности” и ”Приложение и достъпност на роботите в специалното образование”.

Галерия

Новини

Покажи всички новини