Посрещанe на Баба Марта в Помощно училище „Стефан Караджа”

По случай посрещането на Баба Марта възпитателите – Цветанка Николова, Людмил Панталеев, Емилия Дякова, Малина Сербезова, Красимира Петкова, Николай Матов и Св. Чиков организираха и проведоха празник за учениците в нашето училище с  прекрасно изготвен сценарий. Той включваше разнообразие от интерактивни занимания –Легенда за мартеницата, театрална сценка за Малък Сечко и баба Марта, прескачането на символичен огън за здраве, рисунки и оцветявки на мартеници, конкурс и награждаване за най-добра рисунка, оцветявка, тематични музикални оформления и забави, закичване на мартеници на всички от събитието от Баба Марта и още много други... На празника присъстваха и родители.

 Към веселото събитие,  по покана от Стойна Калайджиева – психолог в ПУ „Стефан Караджа”,  се отзова и присъедини наш познат и уважаван гост от Етнографски музей, гр. Пловдив – г-жа Лора Христозова. Тя разнообрази и допълни Легендата за Мартеницата и демонстрира разнообразие от изработени мартеници от традиционни и естествени материали.

 Празникът завърши с уъркшоп-работилница за изработване на мартеници. Повечето ученици се включиха и се постараха да направят своите мартеници под вещото ръководство на Лора Христозова, подпомагана от Стойна Калайджиева. Останалите ученици имаха възможност да наблюдават съучениците си как творят. Продуктите от уъркшопа-работилница бяха закачени на таблото в училището. За спомен от събитието се направиха много снимки от важни и забавни моменти.

Галерия

Новини

Покажи всички новини