Смути с ягоди и банан

      В днешно време едва ли има някой, който не знае какво представлява т.нар. „смути“ – то е гъста напитка, най-често от плодове или зеленчуци, в комбинация с други съставки, като ядки, семена, мляко и т.н. Приготвя се с помощта на блендер, подобно на шейк. Няма правило или универсална рецепта за приготвянето на смути и възможностите за комбиниране и импровизации са много.

      В забързаното ежедневие ни остава все по-малко време да се храним здравословно и много хора се насочват именно към смутитата, защото вярват, че това е правилният избор. Често смути се използва като вариант за по-бърза закуска или междинно хранене.

      Поредният практически урок по проект „Професионално обучение по готварство за ученици със СОП” по програма Еразъм+ бе посветен на това, как да си направим смути с ягоди и банан - бърз, вкусен и лесен начин да си набавим редица хранителни вещества. Необходимите продукти и уреди бяха представени на визуална схема, проведен бе и инструктаж за безопасна работа.

      За целта ни беше нужен само един блендер, ягоди, банани и прясно мляко. За да осигурим приятна за консумация, хомогенна смес, без парченца и бучки в нея следвахме стъпките от визуалната схема. Започнахме с подготовката на продуктите, нарязването им, сипване на прясно мляко в блендера и блeндиране.

      Това смути от банани и ягоди е хитър начин да накарате детето си да консумира повече плодове.

Галерия

          

          

 

Новини

Покажи всички новини