Поход и пикник до манастир Св.Кузма и Дамян

На 07.06.2014г. шест ученика с множество увреждания от ПУ“Стефан Караджа“, родители и 1 специален педагог участваха в поход до Кукленския манастир „Св. Кузма и Дамян“.

Четири от децата ползваха френски високопроходими планински колички, които се подкрепяха от доброволци на БМЧК.На организирания пикник и занимателни игри участваха деца със СОП, членуващи в „Паралелен свят“. За първи път се даде възможност на ученици с двигателни увреждания да участват в планински преходи сред природата по неравен терен. Организираните игри бяха забавни и сплотяваха децата.Учениците се докоснаха до природата, срещнаха приятели и преживяха истинско приключение; почувстваха се пълноценна част от обществото.

Този поход се проведе по инициатива на Фондация „Аутуърд Баунд България“ и е финасиран от дарения. Ръководител на проекта е г-жа Люсил Колмиш (френски лекар, живущ в София).

Колектива на ПУ"Стефан Караджа" изказва благодарност на г-жа Колмиш за предоставената ни възможност за участие и на доброволците от БМЧК- Пловдив - за подкрепата.

Галерия

Новини

Покажи всички новини