Национално състезание по озеленяване и цветарство - 2023г.

      От 27 до 29 април 2023г., град Сандански се превърна в цветна градина, събрала най-добрите и креативни ученици от цяла България, изучаващи и практикуващи специалността "Озеленяване и Цветарство", на организираното от МОН Национално състезание по Озеленяване и Цветарство, с домакин - Земеделска Професионална Гимназия "Кирил Тимирязев".

      Отборът на ЦСОП-гр. Пловдив бе сред 5-те отбора на децата със СОП и работи по задачите (букет и аранжировка) сред магията на цветята, емоциите и новите приятелства с ученици от 9-те Професионални гимназии. Традицията за участие на нашите ученици в състезанията по професии започна още от първото състезание, проведено в гр. Плевен. Сега, десет години след началото, много се радваме да споделим с вас, че ЦСОП - гр. Пловдив е класиран отборно на ПЪРВО МЯСТО, за което получи купа и медали.

      За нас е изключително важна подкрепата на г-жа Маргарита Гатева - дългогодишен председател на журито и  безспорен експерт в областта на озеленяване и цветарство, по чиято идея и разработки децата със СОП започват, наравно с другите ученици, да участват в състезанията, да бъдат сред връстниците си и да придобиват умения по професията, което им дава шанс за пълноценна реализация. Учителите и децата в ЦСОП-гр. Пловдив участват също и в инициативата "Зелено училище в зелен университет", в проекти по "Еразъм+" за професионално образование и създават зелена, релаксираща и подкрепяща среда в Центъра, което възпитава децата в грижа за зеленото богатство на България  и света, започвайки от цветята в дома, класната стая и опитното поле. 

Галерия

Новини

Покажи всички новини