Награда от Националното състезание на МОМН по „Озеленяване и цветарство” - април 2013г.

За поредна година децата от Помощно училище „Стефан Караджа“-Пловдив участват в националното състезание по „Озеленяване и цветарство“, организирано от Министерство на образованието, младежта и науката. На националното състезание, проведено  на 19 април 2013г. те представиха букет микс, тип „Бидермайер“  и аранжировка „Пролетен полъх“ - кошница с ириси и рози.

Уменията си учениците са придобили след  2-годишно обучение в професионалните паралелки в ПУ“Стефан Караджа“, специалност „Озеленяване и цветарство“. Под ръководството на специалните педагози Е.Недялков, Ж.Налджиева и К.Коева децата развиват сръчност и практически умения за грижа за растенията.  

С голяма радост учениците приеха  класирането им на ІІ-ро място, независимо, че миналата учебна година на същото състезание те завоюваха призовото І-во място.

Работата с децата със специални образователни потребности е призвание, отбеляза  при награждаването г-жа Маргарита Гатева от МОМН и  пожела на участниците бъдещи успехи! Участниците получиха сувенири от д-р Янете Ферайзер – представител на посолството на Кралство Нидерландия  у нас.

Заместник-министъра на образованието,  младежта и науката г-жа Петя Евтимова оцени високо постиженията на педагогическия екип в ПУ“Стефан Караджа“ като спомена, че през 2011г. училището е било номинирано и е стигнало много напред в класацията за наградата „Златна ябълка“, категория „Училище“. Наградата „Златна ябълка“ е създадена от  Национална мрежа за децата и насърчава институциите да поставят децата във фокуса на работата си и показват възможностите за принос към каузите на децата на всеки един човек. Това е изключително важно за специалните педагози от ПУ“Стефан Караджа“- Пловдив.

 

Галерия

Новини

Покажи всички новини