24-ти май – ден на Словото

      24-ти май е символ на духовност, ден на признателност към делото на братята Кирил и Методий. Ден на Словото - символ на българския дух в пътя му през вековете.

      Азбуката, сътворена от тях, е най-ценното наследство за нашия народ -уникален духовен подвиг. Словото ни дава път, посока и смисъл. Словото помни, претворява и възкресява.То е вечно и неподвластно на времето!

      В духа на 24-ти май в ЦСОП –гр. Пловдив учениците и техните преподаватели отбелязаха празника с множество интересни инициативи. С желание, творчески плам и слънчеви усмивки децата моделираха буквички от пластилин, изрязваха и оцветяваха в любими цветове гласните и съгласни звукове, съставяха думи от срички и четоха и слушаха стихотворения и детски песни, посветени на 24-ти май. Учениците от прогимназиален етап се запознаха с филма “Свещената азбука - Заветът на Св. Св. Кирил и Методий”, посветен на Солунските братя. Краят на патриотичния урок бе на открито – съвместно оцветяване на българското знаме.

      Спортсменство, желание за победа и взаимопомощ се проявиха и в спортните игри, чието мото беше „Всички заедно, можем повече”. Празникът, наситен с много настроение, позитивизъм и творчески емоции, завърши тържествено с всеучилищния химн на Стоян Михайловски “Върви, народе възродени”.

Галерия

          

          

 

Новини

Покажи всички новини