Участие на Помощно Училище „Стефан Караджа” в регионалните игри по линия на Спешъл Олимпикс - България

През 2014 година Спешъл Олимпикс България продължава кампанията “Да играем заедно” за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи със и без интелектуални затруднения. Кампанията се подкрепя традиционно от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа и Български Футболен Съюз и Българския съюз за физкултура и спорт по време на Европейска футболна седмица ‘2014.

В периода 14 април – 30 април 2014 година бяха организирани промоционални спортни празници по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на над 800 младежи със и без интелектуални затруднения на възраст до 15 години от Средните общообразователни училища, Помощните училища, Ресурсните центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и масови училища от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска и Софийска области.

Регионалните спортни празници „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“ се подкрепят от Българския футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА „GRASSROOTS”, над 50 български общини, фондация „ПроСпорт“ и от над 150 доброволци от 50 български града.

На 16.04.2014г. за поредна година ПУ“Стефан Караджа“ беше домакин и участва в Регионален спортен празник по футбол и народна топка за смесени отбори (атлет - ученик със СОП, партньор - ученик от

НУ „Климент Охридски”-Пловдив) по линия на „Спешъл Олимпикс-България”.    

           Състезанието се проведе на специално обезопасено спортно игрище „Арена“, комплекс „Тракия“, осигурено от спонсор на ПУ“Стефан Караджа“.

Участваха отбори от ПУ“Стефан Караджа“, ОУ „Климент Охридски“, РЦПИОВДУСОП- Пловдив, СОУ„Черноризец Храбър“,

ОУ „Васил Левски“, СОУ „Никола Вапцаров“. Партньор - Община Пловдив.

Класиране футбол:

1.СОУ„Черноризец Храбър“, Ресурсен център Пловдив

2.Помощно училище „Стефан Караджа“ и ОУ „Климент Охридски“

3.ОУ „Васил Левски“, Ресурсен център Пловдив

Класиране народна топка:

1.Ресурсен център Пловдив

2.Помощно училище „Стефан Караджа“

         През есента на 2014г. един ученик от ПУ“Стефан Караджа“ ще участва в Международните игри по линия на Спешъл Олимпикс в Белгия – по лека атлетика.

Галерия

Новини

Покажи всички новини