Мобилност и Сензорни истории през арт занимание до Етнографски музей – Пловдив по Проект Коменски

На 15. 06.2014  година група ученици заедно с г-жа Цв. Николова – старши възпитател и Ст. Калайджиева – психолог в училището и координатор на Проекта осъществиха поредната пролетна мобилност до Етнографския музей в красивия ни старинен Пловдив. Тази мобилност запозна учениците с навиците за пътуване в градски транспорт и някои от забележителностите в старинен Пловдив, насити сетивата  им с богатството от разнообразни форми, звуци, вкусове, цветове, тесктури и др.

Както и друг път, така и сега в Етнографския музей всички бяха посрещнати с много топлина от г-жа Лора Христозова – Главен уредник в Музея.

Преди тя да ги разведе из Музея и да ги запознае  с бита и живота на старите българи, г-жа Цв. Николова им обърна внимание на формата, цветовете и архитектурата на външния изглед на Музея, показа им негов шаблон-скица, който след разходката в Музея учениците ще оцветяват.

Г-жа Лора Христозова разведе всички из експозициите в музея. Там учениците и техните учители успяха да се докоснат до форми, цветове, багри от старинния бит и  да чуят звуци от миналото. След това последва работа на открито в китния двор на Музея. За претворяване впечатленията от старинната архитектура учениците оцветяваха нейното подобие  върху упоменатия шаблон-скица. А чрез разделянето им на два отбора след това те изработиха,  с помощта на ръководителите си,  мини битова кукла с комбинация от материали от цветна хартия, пластмаса и салфетки.

Накрая всеки ученик получи от г-жа Л. Христозова сладка почерпка и книжки на Нешънъл Джеографикс.

Тази пролетна мобилност отново беше великолепно забавление и алтернативен начин за учене за всички участници в нея. Удоволствието беше пълно благодарение и на добронамереността на г-жа Л. Христозова, за което всички й благодарят.

Галерия

Новини

Покажи всички новини