Мобилност до Старчески дом по случай Бабинден

На 21.01.14 г. се осъществи поредната мобилност по Проект Коменски  "Мобилонстта - паспорт за комуникация" до Старчески дом в гр. Пловдив.

Група ученици, водени от Стойна Калайджиева - психолог и координатор по Проекта, изминаха пътя от Помощното училище до Старческия дом, за да поздравят  възрастните хора и по конкретно - възрастните жени с техния празник - Бабинден. Там всички ученици бяха посрещнати  с голямо нетърпение и обич.  Г-жа Петя Василева - директор на Старческия дом и г-жа Димитрия Златанова – трудотерапвт  приеха с голямо очарование и удоволствие гостуването на нашите ученици. Те ги включиха в подготвения от възрастните жени ритуал и обичай по отбелязването на Бабинден.  От своя страна учениците ни ги поздравиха с песни и стихчета,  облечени в народни носии. Направиха се много снимки за спомен. На края на празника всички се хванаха на кръшно българско хоро.

Тази визита даде възможност на учениците да се докоснат до българските традиции и в действителност да преживеят обичта и грижите на възрастните жени. Самата мобилност за пореден път обогати социалния кръгозор на децата. По пътя някои от тях се запознаха с нови места и обекти и тяхното предназначение.

Благодарим на домакините за чудесното преживяване и им пожелаваме много здраве и дълъг живот!

Галерия

Новини

Покажи всички новини