Ден на християнското семейство

       На 21 ноември православната църква отбелязва празника „Въведение богородично”, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, където децата научават най- ценните житейски уроци и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат характери.

      Денят е добър повод да се събере съвременното българско семейство и всеки да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети деня на най-близките си, да се зареди с положителни емоции. Защото семейството е малка християнска крепост. Чрез него са се запазили вярата ни, традициите ни и езикът ни. Отношенията в християнското семейство се основават на преданост, любов и разбирателство.

      Обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на ЦСОП- Пловдив се включиха в празника с различни инициативи, на които присъстваха и техните родители.

      През деня учениците подариха на всеки свой съученик, учител и родител по едно послание по случай празника.

      „Вярвам, че светът е едно голямо семейство и трябва да си помагаме взаимно“ – Джет Лий

      В празнично обособения кът „Семейство” учениците от паралелките по готварство и техните родители приготвиха вкусни хапки и сандвичи, с които по- късно да почерпят присъстващите на празника.

      С много ентусиазъм и емоции в къта по рисуване, децата рисуваха и оцветяваха картички, който да подарят на семействата си.

      В къта по апликации и моделиране ученици и техните родители изработваха картички за празника, сглобяваха пъзели и моделираха.

      Най- малките се запознаха с приказката „Мързеливата Богданка”, която символизира съгласието, мира, разбирателството и трудолюбието в семейството и след това слушаха хубавите български детски песни.

      Всички ученици, учители и родители научиха, че в ЦСОП-Пловдив се опитваме да запазим обичаите и  традициите в родния край, за да се съхрани всичко българско и родно! И защото „Всички заедно!!!“ е най-красивият начин да се възпитават децата - с много любов, единство и личен пример.

      Да Ви е честит Денят на християнското семейство!

Галерия

Новини

Покажи всички новини