Ерготерапевти от Франция на посещение в ЦСОП Пловдив

      На 23.04.18г., с подкрепата на Асоциация “Бон Мин”, в България дойдоха 40 ерготерапевта, за да организират и проведат практически занимания с деца със специални образователни потребности от редица пловдивски институции. Студентите се обучават в института по ерготерапия в Аленсон, Франция. Те са членове на, основаната през 2011 г. в рамките на учебното заведение, асоциация “Les Ergolympiades”. Нейна цел е популяризиране на професията и ангажиране на обществената нагласа с идеята за интегрирането в социално и професионално отношение на лицата с увреждания.

      В рамките на едноседмичния им престой в България, ерготерапевтите гостуваха и на Център за специална образователна подкрепа – Пловдив. Те проведоха упражнения, игри и занятия с терапевтична насоченост, целящи психо-социалната и професионалната адаптация на нашите възпитаници към средата.

      Постигната бе целта на благотворителната инициатива- обогатяването и споделянето на познания и практически опит между ерготерапевтите от “Les Ergolympiades” и специалистите от ЦСОП – Пловдив.

Галерия

Новини

Покажи всички новини