Помощно училище „Стефан Караджа” домакин на Спешъл Олимпикс 2013г

 

   През 2013 год. „Спешъл Олимпикс – България“ продължава националната инициатива „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО” сред деца и младежи със специални образователни потребности. В инициативата са включени и партньори - ученици без интелектуални затруднения.     Целта на регионалните игри е да се насърчат Помощните училища и Ресурсни центрове, заедно с техния партньор – СОУ да предложат нови възможности за децата със и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри – футбол и народна топка и така да се обединят около идеята за ПРИЕМАНЕТО, ВКЛЮЧВАНЕТО И СПОРТА.

      На 17 април 2013г. Помощно училище „Стефан Караджа“- гр. Пловдив за поредна година бе домакин на регионалните състезания на „Спешъл Олимпикс“. Състезанията по футбол и народна топка се проведоха в двора на училището. Участие взеха ученици от Ресурсен център Пловдив, ПУ „Стефан Караджа“ и партньори от НУ „Св. Климент Охридски“, СОУ „Н.Вапцаров“ и ОУ“В.Левски“.

      Отборът по футбол на ПУ“Стефан Караджа“ и НУ“Св.Климент Охридски“ се класира на І-во място. По народна топка първенци бяха учениците на Ресурсен център.      

Галерия

Новини

Покажи всички новини