Клуб „Творец“ 2013/2014г

През учебната 2013/2014г. продължават заниманията в клуб "Творец". Те ще се провеждат всяка сряда от седмицата.Целта е ангажираност на учениците в различни по вид дейности и повишаване на интереса им към разнообразни по тематика занимания.

Възпитателите ще се стремят да повдигат емоционалния дух на учениците и да тушират проявите на агресивност.

През тази учебна година ще продължим със заниманията за развитие на логическото мислене, концентрацията на вниманието, много занимателни и спортни игри.

Ще се опитаме да мотивираме всеки ученик да участва с желание и ентусиазъм в заниманията на клуб "Творец". Победителите ще бъдат награждавани.

 Първото занимание се проведе на 18.09.2013г.Учениците оцветяваха рисунки по избор.Всички участници се справиха много добре.Таблото с рисунките на децата е изложено в сградата на училището.

            На 25.09.2013г. се проведе спортен турнир по волейбол и народна топка. Ентусиазираната публика подкрепяше своите фаворити.


На 02.10.2013г. в библиотеката на училището се организираха различни логически и занимателни игри: "Отдели различните геометрични фигури и определи техния брой"; "! Довърши текста на песните ..."; "! Построй робот от геометрични фигури следвайки указанията", "Кои букви могат да се съставят с помощта на три клечки? "," Прочети зададената дума отзад напред! ".

Следващите занятия на клуб "Творец" е свързано с отгатване на гатанки, оцветяване на рисунки по шаблон, състезателни игри, изработване на колажи, апликации, работа с природни материали и др. интересни дейности.


В продължаващите и през 2014 год. занимания в клуб "Творец" учениците от ПУ "Стефан Караджа", решаваха логически задачи, чрез които се работи в посока концентрация на вниманието на децата, развитие на фината моторика и логика.


  На 19.03.2014г.се проведе сбирка на клуб”Творец” на тема:”Занимателни игри за устойчивост на вниманието”= Учениците работиха с интерес и ентусиазъм в следните игри: свържи точките; реши кръстословицата и намери скритата дума; попълни пропуснатите букви в думата; посочи буквата , с която започва нарисувания предмет.


      На 16.04.2014г с нощуващите ученици се състоя вечерно занимание на клуб „Творец”.То бе посветено на наближаващия светъл християнски празник Великден.

      Проведена бе викторина с награди.Участниците , разказаха какво знаят за Великден от техните баби и майки и традициите , които спазват в дома си.

     Даде се възможност на децата обичащи изобразителното изкуство да оцветяват подходящи картинки.Борис /7кл./ и Гошо/1кл./ получиха книжки за отлично представяне.Те бяха любезно предоставени от г-жа А.Попова-начален учител на 2б клас.

     Занятието завърши с изработване на колаж на тема:”Великден, велика трапеза”, в който се включиха всички ученици.Те сами си избираха коя картинка да залепят.За някои от участниците, с нарушена моторика, на помощ се отзоваха техни другари.

     Удовлетворени от постиженията си децата се почерпиха за здраве, а после щастливи и доволни се приготвиха за заслужена почивка.

     Организацията на мероприятието бе дело на ст.възпитател Цветана Николова и г-жа Евгения Михайлова.

 

Галерия

Новини

Покажи всички новини