Ягодова торта

      Проект ”Професионално обучение по готварство за ученици със СОП”, благодарение на който се запознахме с основни техники в кулинарното изкуство и усвоихме базови умения за работа с различни хранителни продукти и разнообразни домакински пособия и уреди, приключи, но интересът, който запали у нас към готвенето, си остана. Затова с нетърпение очакваме всяко следващо кулинарно приключение.

      И така, ето ни, отново наредени край работната маса, отрупана с продукти, готови за действие. Днес кулинарното предизвикателство, планирано от нашите преподаватели, се оказа ягодова торта. Много се старахме – сипвахме внимателно, бъркахме енергично, пекохме до златисто, редихме блатове, декорирахме с ягоди и най- накрая, след два часа дружни усилия – успяхме! Получи се чудесна ягодова торта – НАШАТА ягодова торта – красива, вкусна и ароматна. Че е красива, сами ще се уверите от снимките, а за вкуса и аромата просто трябва да ни се доверите.

      Скъпи приятели, така премина поредното кулинарно занимание по готварство, по традиция съчетаващо полезното с приятното. Забавлявахме се много, хапнахме, затвърдихме уменията, придобити благодарение на проект “Професионално обучение по готварство за ученици със СОП” и станахме малко по – умели. С подкрепата на нашите преподаватели и терапевти продължаваме напред. До нови срещи!

Галерия

          

Новини

Покажи всички новини