„Цветна пролет” за учениците от Помощно училище „Стефан Караджа”

На 21 март 2013г., в рамките на специализиранaта  изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари  „Цветна пролет“, Пловдивският  панаир стана домакин и организатор на интерактивен урок  по аранжиране за учениците от Помощно училище „Стефан Караджа“.

Представителите на фирма „Флоранс“, които са и спонсори на събитието, демонстрираха професионалните си умения при аранжирането на цветя – в красиви букети, нетрадиционно - върху шапка, икебана и пр. Различните техники на работа, богатството на използваните растителни видове и умелото съчетаване на подходящи помощни материали направи този специален урок вълнуващ и атрактивен.

Във втората част на събитието учениците от ПУ“Стефан Караджа“, подпомогнати от педагозите Е.Недялков и Ж.Налджиева претвориха цветните си мечти в красиви букети и с желание аранжираха пролетните цветя. Уменията си учениците са придобили след 2-годишно обучение в професионалната паралелка – специалност „Озеленяване и цветарство“.

Учениците ще участват в Националното състезание по озеленяване и цветарство, организирано от МОМН в края на месец април 2013г., където ще се състезават с отбори от други специални училища от България. Да им пожелаем успех!

Галерия

Новини

Покажи всички новини