Носталгия по изминалия Великден

      За пореден път, тази учебна година, стажант-лекарите от Катедрата по детска дентална медицина към Медицински университет – Пловдив посетиха Центъра за специална образователна подкрепа - Пловдив и заедно с учениците и техните преподаватели сътвориха един незабравим и вълнуващ празник, посветен на великденските традиции.

      Децата и бъдещите зъболекари се впуснаха в шеметна надпревара, кой ще изработи най-красивия макет на великденско яйце с разнообразните творческите материали, които гостите бяха осигурили. В този момент се създаде неповторима приятелска атмосфера, в която креативността и работата в екип изместиха конкуренцията и желанието за съревнование. И въпреки че, повечето от изработените изделия притежаваха висока експонатна стойност и биха събудили чувство на възхищение, то истинските победители бяха взаимното забавление, веселото настроение и споделените положителни емоции.

      Всички ученици получиха индивидуални подаръци, които включваха лакомства и пособия за поддържане на зъбна хигиена, осигурени от студентската зъболекарска организация „Future Dentists In Action“, в която членуват част присъствалите стажант-зъболекари.

      По време на заниманието беше отделено време, в което учениците си преговориха най-важните ежедневни стъпки, свързани с полагането на грижи за поддържането на отлична зъбна хигиена.

      Накрая събитието завърши с предизвикателство, отправено от децата към възрастните, а именно състезание по „Канадска борба“, в което безспорен победител беше отборът на учениците.

      Вълнуващата и емоционална среща сякаш беше накарала времето да спре и никой не забеляза как бяха отлетели няколко, разбира се, незабравими за всички присъстващи, часа.

Галерия

          

 

 

Новини

Покажи всички новини