Успех на ученик от ЦСОП - Пловдив

Интервю с Ваня Иванова, майка на Христо - член на специалния отбор по баскетбол на Академик Бултекс 99. Същият отбор грабна златните медали на баскетболния турнир, проведен в рамките на Европейската спортна седмица на баскетбола, организирана от Спешъл Олимпикс България.

Какво е спортът за Христо?

Спортът е здраве. Това беше първото нещо, което той запомни за себе си и така го накарах да започнем с тренировките по плуване, тенис и баскетбол. За щастие, попаднахме на невероятни треньорки, които го спечелиха от самото начало и така той заобича всеки един от тези три спорта. Най- важното за мен е, че ходи с желание и влага всичко от себе си и разбира се, вече резултатите са налице.

Как се отразява спортуването на Христо?

Спортуването е нещото, което му се отразява най-добре в неговия живот. Той стана по- организиран, по- отговорен, по- дисциплиниран, по-концентриран, по- емоционален и най- вече – щастлив от това, което прави. Установих, че дори рехабилитация вече не му е нужна. Спортът го раздвижва достатъчно добре.

Смятате ли, че такива инициативи имат бъдеще и смятате ли, че следва да получат по- широка подкрепа от обществото?

За такива инициативи се молим всички майки на специални деца. Нямате представа какъв спортен дух и какъв хъс за победа имат те. Ние можем само да се учим от тях. Майките от сдружение “Паралелен свят” имаме късмет, че попаднахме на треньори, които се занимават с нашите деца с много желание и упоритият им труд наистина има големи резултати. Те правят всичко възможно, за да се популяризира тяхната дейност и да мотивират още треньори, които да се занимават със специални деца. За щастие, все повече виждаме и подкрепата на обществото, но има какво още да се желае.

https://sport.plovdiv24.bg/832553.html?fbclid=IwAR3prP0qxKjhO9eXTtfHtOPhEah8NmPHidw33NPy85AJjJTbMfwQgwxs1Hw

 

Новини

Покажи всички новини