Деца от Помощно училище „Стефан Караджа” обраха златните медали в спортен турнир

Над 50 млади състезатели със специални образователни потребности от региона на Пловдив участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Спорното събитие в града под тепетата се проведоха на спортната площадка на Помощно училище "Стефан Караджа". В спортната надпревара по футбол и народна топка се взеха участие млади атлети със специални образователни потребности от помощните и общообразователни училища в Пловдив, Асеновград, Куклен и Калояново.


Отборът на момчетата от Помощно училище Стефан Караджа град Пловдив грабна златните медали в турнира по футбол, а отборът на момичетата от същото училище завоюва златните отличия в турнира по народна топка. Среброто във футболния турнир отиде при състезателите от Асеновград, а момичешките отбори от Калояново и Куклен спечелиха съответно сребърните и бронзови отличия в турнира по народна топка.

Младите състезатели получиха своите медали от Лидия Георгиева, старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив.

Младежите от клуб "Ротаракт"- Пловдив зарадваха всички участници в турнира по футбол и народна топка с подарък - нови тениски - и пожеланието да тренират усърдно, да вярват в себе си и да успяват.

Новини

Покажи всички новини