Унгария юли 2015

Днес учениците от ПУ“Стефан Караджа“ бяха посрещнати на автогара „Юг“ от учители, директора на училището, много родители и ръководители на ЦНСТ-гр.Стамболийски и Защитено жилище на ул.“Тотлебен“. Те се завърнаха от участие в Арт-фестивал, който се проведе в гр. Ниредхаза, Унгария.

В рамките на 10 дена децата от специалното училище работиха по съвместен спектакъл с  партньорите си  от различни  асоциации, работещи с лица с увреждания от Унгария, Франция, Полша и Испания. На репетициите всички участваха с ентусиазъм и много вълнение, защото там срещнаха свои приятели от предишни фестивали.

Сред 44-те институции, представили свои сценични танци, пиеси, музикални изпълнения на оркестри и др., пловдивчани бяха посрещнати с бурни аплодисменти и одобрението на публиката.Те бяха и най-малките участници във фестивала.

Шест момчета и 2 момичета, съвместно с 2 специални педагога от ПУ“Стефан Караджа“ -г-жа Марина Илиева и г-жа Емилия Георгиева танцуваха със специално ушити сценични костюми - дарение от фирма „Салерм-БГ“ ЕООД.

Особен интерес предизвика българския щанд с мартеници, български фолклорни костюми и традиционна храна - луканка, лютеница, саламурено сирене и кашкавал.

В рамките на фестивала имаше разходка с влакче и файтон, посещение в зоопарк, панорамна разходка в града, разнообразни  арт-дейности.

Възпитаниците на ПУ“Стефан Караджа“ участват от 2009 година в този фестивал и мечтаят следващата година да танцуват на фестивала в Париж!

Галерия

Новини

Покажи всички новини