В Помощно училище „Стефан Караджа” стартираха строително-монтажните дейности по спечелен проект на МФКозлодуй

На 31 юли 2013г.,  в сградата на областната управа в гр.Пловдив се проведе работна среща на представители на Министерство на икономиката и енергетиката, директори на училища  и детски градини, общински служители, представители на строителни фирми и фирмата за инвеститорски контрол,  работещи по проект на Международен Фонд Козлодуй - лот 3.

Присъстващите бяха запознати с темата  "Енергийна ефективност в обществени сгради - V транш“. Г-н М.Делийски,  управител на  фирма „Енегоефект Консулт“ЕООД, подробно  представи  целите на програмата,  екипа, който ще я реализира и основните етапи в цикъла на изпълнение на СМР. Проф. В.Рашева направи презентация на тема „Енергоспестяващи мерки – типове и очакван ефект“.По време на дискусията се разискваха различни казуси от 171 обекта на лот 3.

По МФКозлодуй  Помощно училище “Стефан Караджа“ спечели 2 проекта на обща стойност  194 500 евро. Предстои саниране на 4-етажната сграда на пансиона, столовата и 2-етажната сграда на училището. Проектните дейности предвиждат смяна на дограмата,  топлоизолация на покрив и газификация.Резултатите от предприетите енергийно-ефективни мерки ще се следят и отчитат в продължение на 5 години.

                В подготовката на проектната документация партньори на училището бяха EVN – гр.Пловдив  и „Астрал Инженеринг“ООД - гр.Пловдив.

                В момента в ПУ“Стефан Караджа“ тече усилена подготовка за ремонта. Строителите избраха специалното училище за начало на дейността си на територията на Пловдив и искат на 15 септември децата да влязат в напълно реновирани сгради.  

 

Галерия

Новини

Покажи всички новини