Първо място на националното състезание по „Озеленяване и цветарство“

На 11.04.2024 г. слънчевите пространства на Аграрен университет събраха ученици от   професионалните паралелки по "Озеленяване и цветарство" от ЦСОП и професионалните гимназии, както и експерти в сферата.

Сара и Даниел от X клас на ЦСОП - гр. Пловдив, заедно с г-жа Дякова и г-жа Налджиева, представиха своята арт цветна композиция "Фонтан на знанието", а също така и  интересни и закачливи инсталации от свежи и ароматни цветя.

      Професионалното жури на националното състезание, в състав: г-жа Камелия Шарапова - държавен експерт в МОН, г-жа Маргарита Гатева - Аграрен университет - Пловдив и главен асистент д-р Валентин Панчев, Диана и Тодор Теодосиеви - бутик "Диана" - Бургас, връчиха купите и медалите на отборите в различните категории.

      Отборът на ЦСОП - гр. Пловдив е отличен с ПЪРВО място! В тържествената и емоционална церемония по връчване на грамотите, купите и медалите, г-жа Маргарита Гатева с вълнение отбеляза колко важно е участието на децата от ЦСОП за формирането на умения по професията и специалността. Наградите на децата от ЦСОП бяха връчени (по традиция) първи, като всички участници в събитието ги аплодираха. За да видите радостта и ентусиазма на Сара, Даниел и всички участници - направихме снимки за спомен.

      В. Бакиш, директор на ЦСОП - гр. Пловдив, обсъди с директора на ПГАСГ "Арх. Камен Петков" възможностите за съвместни дейности с учениците, които се представиха на високо професионално ниво в националното състезание по "Озеленяване и цветарство ".

      Във връзка с проектите по присъдената Еразъм Акредитация (2023-1-BG01-KA120-VET-000192357), за децата в ЦСОП- гр. Пловдив предстоят още интересни дейности и партньорства.

      Сара и Даниел намериха нови приятели от ЦСОП - Кърджали и ЦСОП - гр. Свиленград, като си обещаха в следващото национално състезание да участват отново и да представят нови цветни изненади.

Статия, отразяваща националното състезание по „Озеленяване и цветарство“ в иновативен образователен портал “Уча в Пловдив”

Галерия

Новини

Покажи всички новини