Национално състезание по Озеленяване и цветарство 2019

      На 18-20.04.2019г. се проведе Национално състезание по Озеленяване и цветарство. Домакин на проявата беше Професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград. В надпреварата се включиха 23 отбора, 61 участници от 17 професионални гимназии от страната и четири центъра за специална образователна подкрепа от Велико Търново, Айтос, Варна, Бургас, Перник, Пловдив, Сандански, Силистра, София, Пазарджик, Кърджали, Кнежа и др. градове. Програмата включваше и изложение – базар „Цветна пролет".

      Националното състезание бе открито в градския парк, в присъствието на областния управител на Хасково – Станислав Дечев, народният представител Никола Динков, заместник-кметът на Свиленград – Мария Костадинова и др. официални гости. То продължи три дни, като включваше изработване на бижу от цветя, изработка на букет, аранжиране на кошница, аранжировка с пролетни цветя. Министерството на образованието и науката осигури плакети и купи, които бяха връчени на победителите.

      Идеята на състезанието е да се демонстрират професионални умения, както и да се обмени опит между учениците в областта на озеленяването и цветарството, и създаване на умения за работа в екип и творческо прилагане на знанията.  Ученичките Николина Дардова и Ива Димитрова, които представяха отбора на ЦСОП - Пловдив, бяха придружавани от г-жа Веселка Бакшиш - директор, г-жа Емилия Дякова - ръководител на отбора, както и от г-жа Евгения Михайлова. Децата получиха купа и персонални медали за успешното си представяне в престижното състезание.

Галерия

Новини

Покажи всички новини