Как котката Кейси ще помага в класната стая

Четвърта транснационална среща по проект Pathway +

Здравейте, колеги, родители и ученици!

И през лятото екипът на ЦСОП – гр. Пловдив продължава работата по европейски проект Pathway +. Искаме да Ви запознаем с котката Кейси - главен герой на специално създадените по проекта 5 мобилни игри. Кейси има пухкава оранжева козина и раирана опашка и ще ни помогне да измерим вниманието и ангажираността на ученици със СОП. Тези измервания ще подкрепят учителя при избора му на педагогически подход, подпомагащ най- добре индивидуалните потребности на ученика.

Първата от игрите е най-лесна. Когато котката Кейси се появи на екрана на мобилното устройство, върху което детето играе, то трябва в отговор да натисне голям червен бутон. В тази игра има и друг герой, кучето Бери. По някои характеристики Бери прилича на Кейси (четири лапички, оранжева козина), а по някои се различава от нея (бяла муцунка, зелена кърпа). Тези прилики и разлики са определящи за трудността на задачата. Освен това, учителят може да прави играта по-трудна или по- лесна като намаля или увеличава времето, за което Кейси и Бери се задържат на екрана.

Другите четири игри също се основават на този принцип – когато на екрана на устройството ученикът види предварително определен стимул, той трябва да реагира чрез натискане на червения бутон. С всяка следваща игра расте и сложността на предварително определения стимул– въвеждат се нови герои и допълнителни условия.

Двадесет ученика със СОП ще получат изключителната възможност да са сред първите, които безплатно ще изпробват тази уникална за България технологична иновация. Ако желаете вашето дете (заедно с ресурсния му учител) да е едно от тези деца, може да се свържете с Велина Митрева, координатор по проект Pathway+, на имейл : pathway_velina@abv.bg

Детайли относно интелектуалните продукти, реализираните дейности, както и предстоящите стъпки по проект Pathway+ бяха дискутирани на четвъртата транснационална среща по проекта, състояла се на 25 и 26 юли 2019 г. в комплекс "Бялата Лагуна". На срещата присъстваха директорът и психологът на ЦСОП – гр. Пловдив.Те запознаха представители на работните екипи от всички партниращи си страни с изготвения работен вариант на продукта, за който отговаря центърът - Ръководство за учители за използване на мобилното педагогическо приложение за измерване на вниманието / ангажираността, както и с осъществените дейности по популяризирането на проекта.

Ако проявявате интерес към проект Pathway+ и искате да следите неговото развитие, харесайте нашата фейсбук страница:  https://www.facebook.com/PathwayPlus/

Галерия

Новини

Покажи всички новини