КАКВО Е BASKIN?

      Уникално, зареждащо и много свежо… Това е мнението на педагогическите специалисти от ЦСОП – гр. Пловдив, които участваха в мобилност по програма „Еразъм+“, по проект „Професионално обучение по готварство за ученици със СОП“, в партньорство с Асоциация „Luce“ – Италия с президент Лучия Велева и имаха възможност да наблюдават тренировка през свободното време на децата. Оказа се, че още има какво да учим - нещо ново, любопитно и полезно. Това е адаптираният спорт baskin.

      По подобие на баскетбола, баскин се играе отборно, като са включени и деца с ограничения в движението, за които това е прекрасна възможност за отборна игра. Разбира се, има правила (4 баскетболни коша, кой прави точките при вкаран кош и много тънкости на играта, а именно – колкото повече са включени децата със СОП в играта, толкова расте шансът за победа). Баскин е важен за развитие на моториката на децата, за тяхното емоционално равновесие и е възможност за изява на спортния терен. Има и много емоции и позитивна енергия, усмихнати погледи…

      Всичко това ние видяхме в гр. Кастелето Тичино, представено ни от младия и упорит финансист Винченцо Шиатарела, който като доброволец, всяка седмица влиза в ролята на треньор по баскин.

      Очакваме ви в Пловдив, в нашия Център – да играем заедно под девиза „Заедно за спорта и за едно по-добро бъдеще на децата със СОП!“.

Галерия

          

Новини

Покажи всички новини